Wie ben ik?

Hoi, 

 

Ik ben Nele Reyniers, PMA practioner en ook werkzaam als Inhoudelijk Verantwoordelijke voor jongvolwassenen met een (vermoeden) van handicap.

 

Ik wil het graag erg goed doen en lang heb ik dat gedaan met een perfectionistisch sausje erover. Dat kon ik helaas niet volhouden en PMA heeft me hierin veel geleerd waardoor ik heel wat dingen nu anders doe! 

In mijn praktijk zie ik veel mensen met hetzelfde profiel: Mensen die het goed willen doen maar vast komen te zitten.

Ik ben dankbaar dat ik mensen hierin kan ondersteunen en zie ontluiken tot datgene wat hen energie geeft.

Hoe komt PMA op mijn pad?

Lange tijd heb ik alles in het werk gesteld om het op alle terreinen goed te doen. De lat lekker hoog. Dat houd je natuurlijk niet vol.

Op zich probeert je lichaam je elke dag te vertellen dat het genoeg is geweest. Er gaan alarmsignalen af.  De moeheid en een aantal lichamelijke klachten geven dan duidelijke signalen.

En dat begon ik te merken. Maar vasthoudend als ik ben, heb ik dit ook enige tijd genegeerd.  

 

In tijden van corona kwamen er veel webinars voorbijgevlogen gelijk met de snelheid van het virus. Eentje daarvan was de PMA webinar. Het sprak me meteen aan omdat het voldeed aan bovenstaande uitleg: herval, patronen die in stand blijven, mensen die niet voluit kunnen leven. En of ik daar als hulpverlener iets aan wil doen? 

TUURLIJK, maar alleen als ik dit kan combineren met mijn eigen proces. En dat werd de opleiding.

Het heeft ontzettend veel voor mij veranderd, heb geen last meer van mijn schouderklachten en pak heel wat zaken anders aan!  

 

Professioneel

Leren en blijven leren, ontwikkelen en groei staan voor mij centraal in mijn werk als PMA coach en in mijn werk als  Inhoudelijk Verantwoordelijke bij OLO- Rotonde vzw waar ik werk met jongvolwassenen met een ( vermoeden van) handicap. Denk hierbij aan ADHD, ASS, Gedrag- en emotionele stoornissen, trauma en hechtingsproblemen,...

In mijn 'gereedschapskist' heb ik doorheen de jaren verschillende opleidingen, opleidingsdagen en vormingen gevolgd om me te bekwamen in het ondersteunen van gezinnen en jongeren.  Het zijn methodieken en technieken die ik inzet tijdens de sessies.